Език:

America for Bulgaria Foundation




Посещение на партньора Фондация „Болни от астма“, гр. Ямбол за мониторинг на осъществени инициативи и проучване на нови идеи (13 октомври 2015)

На 13 октомври 2015 г. представители от Фондация “Земята – източник на доходи”, Веселин Трендафилов, Димитър Георгиев и Стефан Христов посетиха партньора Фондация „Болни от астма“, гр. Ямбол. Целта на посещение бе разглеждане на нови предложения за инициативи, както и мониторинг на осъществени инициативи.

Беше посетена на място осъществена инициатива за закупуване на имот с постройка в с. Кирилово, за отглеждане на зеленчукови култури, овошки и животни. Кандидатът отглежда пуйки и кокошки. Засадил е овощни дървета – сливи, детелина, люцерна и зеленчуци. Оценено бе, че инициативата се развива добре.

Беше обсъдена с партньора Фондация „Болни от астма“ предложение за закупуване на имот около три декара с постройки в с. Коневец. Беше посетен на място желания имот и бе разговаряно с кандидата, който желае да отглежда кози, фуражни култури и зеленчуци. Бяха допълнително разяснени и обсъдени условията за участие по програмата. Бяха прегледани документите за осъществяване на инициативата и беше направена консултация с юристи. Идеята беше оценена като добра и беше дадена положителна оценка за осъществяването и.

Архив Новини