Език:

America for Bulgaria Foundation




Церемония по награждаването на финалисти от ежегодния конкурс на вестник „Марица” – „Фермер на Тракия 2017” (16 февруари 2018)

Представители на фондация „Земята – източник на доходи“ присъстваха на Официалната церемония по награждаването на финалисти от ежегодния конкурс на вестник „Марица” – „Фермер на Тракия 2017”.

Церемонията се състоя на 16 февруари 2018 г. в хотел „Рамада Пловдив Тримонциум”. Победителите в конкурса бяха избрани от Консултативен съвет към приложение „Агро”, в който взеха участие ректорът на Аграрния университет в Пловдив – проф. д-р Христина Янчева, директорът на Институт по зеленчукови култури „Марица“ – Пловдив, доц. д-р Даниела Ганева, зам.-директорът на Института по растителни и генетични ресурси – Садово – доц. д-р Станислав Стаматов, гл. ас. Георги Кормов от Института по овощарство, доц. д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив, г-жа Елена Димова – директор на дирекция „Административно-правна, финансово-стопанска дейност и човешки ресурси“ при ОД „Земеделие“ –  Пловдив, г-н Митко Жеков – директор продажби „Евроферт“, както и представители на „Агрион“ и вестник „Марица“.

Сред победителите в 15-ия юбилеен конкурс на вестник „Марица“ – „Фермер на Тракия 2017“, беше и Ангел Кибритов – дългогодишен участник в програмата на фондация „Земята – източник на доходи. Ангел бе изненадан от МЕТРО с грамота и ваучер за покупка на хранителни стоки. От миналата година той е един от партньорите на търговската верига, която изкупува зеленчуци от български производители. Ангел Кибритов, който е потомствен земеделски производител, повдигна въпроса за дисбаланса в подкрепата на зеленчукопроизводството спрямо останалите земеделски сектори, както и за неглижирането на отрасъла като цяло. Той даде пример, че себестойността при производството на зеленчукови култури е многократно по-висока от тази на зърнено-житните култури, но подкрепата, която получават зеленчукопроизводителите, са многократно по-ниски, поради приетия начин за подпомагане.

В медиите: в. Марица

Снимки от церемонията

 Видео от церемонията:

Архив Новини