Език:

America for Bulgaria Foundation




Стартира изпълнението на проект “Осигуряване на достъп до професионално образование и обучение за ромски семейства, занимаващи се със селскостопанска дейност” (01 август 2008)

 От 1 август 2008 г. Фондация “Земята – източник на доходи” стартира изпълнението на проект “Осигуряване на достъп до професионално образование и обучение за ромски семейства, занимаващи се със селскостопанска дейност”, финансиран по схемата “Създаване на благоприятна мултикултурна среда за практическо прилагане на интеркултурно образование и възпитание”.

В проекта са включени дейности на територията на две общини от Пловдивска област – Първомай и Перущица. Един от приоритетите за местно развитие в тях е интеграция на малцинствени общности чрез осигуряване на устойчив поминък в областта на селското стопанство.
 
Партньори по проекта са двете общинските администрации, специализираните професионални гимназии в областта на селското стопанство и читалищата в градовете Първомай и Перущица.

Той предлага модел за социална интеграция на ромските семейства чрез повишаване на достъпа до професионално образование и обучение в специализираните селскостопански училища, като използва и развива капацитета на учебните заведения, изграждайки партньорство между всички заинтересовани страни – местна власт, училища, обществени организации и представители на местните общности.

Проектът „Осигуряване на достъп до професионално образование и обучение за ромски семейства, занимаващи се със селскостопанска дейност“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Архив Новини