Език:

America for Bulgaria Foundation




Мониторинг и проучване на предложения за инициативи от партньорската организация Фондация “Бъдеще“ – гр. Ракитово (26 октомври 2016)

На 26 октомври 2016 г. представители от Фондация „Земята – източник на доходи“, Веселин Трендафилов и Стефан Христов посетиха партньорската организация Фондация “Бъдеще“ – гр. Ракитово.

Целта на посещението беше да се извърши мониторинг на финансирани инициативи от партньорската организация и да се проучат нови предложения.

Беше осъществен преглед на документацията по ново предложение за икономическа  инициатива в гр. Ракитово. Идеята на участникът е да бъде подпомогнат за закупуване на оборудване за заведение за топли закуски. Проектът е финансирал в предишния си етап тази инициатива със закупуване на специализирано оборудване, но за нормалното функциониране на заведението са необходими допълнителни уреди и обзавеждане. В обекта ще работят както бенефициентът, така и синът и снахата, които са завършили курс по готварство. Дадени са препоръки за успешното осъществяване на инициативата.

Беше посетена на място и финансирана по проекта инициатива за създаване на хранителен магазин в гр. Ракитово, където участникът разширява бизнеса и впоследствие ще му бъдат необходими уреди за климатизация. Предложението е оценено като добро и ще бъде разгледано на по-късен етап.

Беше представена от партньора и идея за подпомагане в гр. Велинград на магазин за хранителни стоки, която е в много ранен етап на развитие и ще бъде разгледана отново при готовност от страна на участника.

В офиса на партньора прегледахме, уточнихме и съгласувахме документи, свързани с изпълнението на проекта и осъществяване на дейности и инициативи.

Архив Новини