Език:

America for Bulgaria Foundation




Настоящи проекти и инициативи

Настоящи проекти и инициативи


Проект: „Предприемаческа подкрепа за развитие на малък бизнес в интерес на общността“

(2024 – 2027)

Основната цел на проекта е да подпомогне на семейства в неравностойно положение, от селските райони, като подобри бизнес средата и насърчи създаването на приобщаваща пазарна икономика.
За постигане на целта на проекта са поставени две основни задачи:

1. Засилване на развитието на предприемачеството в област Пловдив;
2. Създаване на благоприятна бизнес среда за развитие на малкия бизнес.

Проектът има следните 3 основни групи дейности:

1. Подкрепа за развитие на малък бизнес
2. Създаване на подкрепяща екосистема
3. Управление на проекти

Подкрепата за Фондация "Земята - източник на доходи" е осигурена от Фондация „Америка за България“. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на Фондация "Земята - източник на доходи" и не отразяват непременно вижданията на Фондация Америка за България или нейните партньори. America for Bulgaria Foundation

Фондация „Америка за България“ е независима, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната.

Фондацията е плод на успеха на Българо-американския инвестиционен фонд (БАИФ), създаден през 1991г. от Конгреса на САЩ с подкрепата на Американската агенция за международно развитие. За повече информация:www.us4bg.org.


Проект: „Разширена подкрепа за развитие на микро-предприемачество“

(2024-2027)

Основната цел на проекта е Повишаване възможностите за подкрепа на местното микро-предприемачество в национален мащаб и засилване на синергичния ефект от общата работа на национално равнище.

В тази връзка са формулирани 3 основни задачи:

1. Повишаване капацитета на 4-те регионални партньора за ефективна подкрепа на местното микро-предприемачество;
2. Повишаване капацитета на потенциални и действащи предприемачи за стартиране или развитие на собствен бизнес;
3. Повишаване на синергичния ефект от общата работа на национално равнище на всички организации включени в процеса на предоставяне на интегрирана предприемаческа подкрепа.

Подкрепата за Фондация „Земята – източник на доходи“ е осигурена от фондация “Тръст за социална алтернатива”. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на Фондация „Земята – източник на доходи“ и не отразяват непременно вижданията на фондация „Тръст за социална алтернатива“ или нейните партньори. Тръст за социална алтернатива