Език:

America for Bulgaria Foundation




Отличия за стипендиант (10 август 2022)

Петър Иванов Атанасов е ученикът, завършил с най-висок успех от момчетата, подпомогнати от фондация „Земята – източник на доходи“, която изпълнява проект „Равен шанс: достъп до средно образование 2021-2022“ на фондация „Тръст за социална алтернатива
Петър живее в село Чалъкови, община Раковски със своите родители и дядо. Той е на 17 години. През изминалата учебна година 2021- 2022 завършва с отличен успех десети клас в Професионална гимназия по селско стопанство – с. Белозем.
През свободното си време Петър обича да рисува и да се занимава с приложно изкуство. Друго негово хоби е да отглежда дръвчета – бели върби, фиданки на дюли. Някои от тях отглежда от семена, които засажда през есента. Захваналите се подаряват на свои близки и приятели, или засажда в природата, за да подобри еко системата.
Харесва да ходи на училище, за да придобива нови знания, които да прилага на практика в ежедневието си. Класният му ръководител, инж. Маргарита Дукиду споделя, че той редовно посещава учебни занятия, участва активно в училищни проекти и прави презентации.
Тази пролет ученикът участва в 2 конкурса, в които печели почетни места. Първият е конкурс за изработване на произведения от рециклирани материали. Във връзка с участието си се запознава как работят фотоволтаиците.
Вторият конкурс е „Лазарка мома гиздава“ за изработка на народно приложно изкуство. Момчето е направил проучване, като е разпитал своя дядо за битието и обичаите, практикувани от неговите предци. Петър е приготвил обреден хляб по рецепта на своята прабаба.
След завършването на средното си образование той иска да отиде в Холандия, за да осигури финанси да запише висше образование по екология и философия в България, които са негова страст и да осъществи мечтата си да бъде успял и независим, с прекрасен дом в България.

Подкрепата за Фондация „Земята – източник на доходи“ е осигурена от фондация “Тръст за социална алтернатива”. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на Фондация „Земята – източник на доходи“ и не отразяват непременно вижданията на фондация „Тръст за социална алтернатива“ или нейните партньори. Тръст за социална алтернатива

Архив Новини