Език:

America for Bulgaria Foundation




Семинар по стратегическо планиране и управление на фонда (30-31 Юли 2019)

На 30-ти юли 2019 г. в хотел Беркут, започна семинар на тема „Стратегическо планиране на развитието – резултати до момента и предстоящи стъпки за приключване на процеса“ Семинарът е организиран от Фондация „Земята – източник на доходи“ по проект „Укрепване капацитета на регионалните партньори за успешна подкрепа“, финансиран от Фондация „Тръст за социална алтернатива“. Участници в работната среща са представители от Фондация Тръст за Социална Алтернатива и от партньорските ни организации Сдружение Свят без граници – Стара Загора, Сдружение Ларго – Кюстендил, Сдружение Нов Път – Хайредин, Фондация Бъдеще – Ракитово, Фондация „Болни от астма“ – Ямбол.

Първият ден (30.07.2019 г.) стартира с представяне на обобщените резултати на партньорските организации. Бяха обсъдени общите и специфичните предизвикателства при управление на фонда от организациите.

Сред по-сериозните предизвикателства пред всички организации бяха отбелязани трудностите с покриването на операционните разходи. При някои организации има известни дефицити по отношение на капацитета за предварителна оценка на икономическите идеи. Ограниченият размер на фонда също е пречка пред развитието на част от партньорските организации.

Срещата продължи с обширни дискусии по отношение на краткосрочните и дългосрочните предизвикателства касаещи стратегическо планиране на развитието на партньорските организация.

Предвидено е през втория ден на срещата да се проведат индивидуални консултации по финализиране на стратегическите планове на всяка от партньорските организации.

 

 

Архив Новини