Език:

America for Bulgaria Foundation




Кръгла маса посветена на проблемите и предизвикателствата на европейските политики за продължаващо обучение (18 май 2018)

На 18 май 2018 г. представител на Фондация „Земята-източник на доходи“ взе участие в кръгла маса посветена на проблемите и предизвикателствата на европейските политики за продължаващо обучение. Срещата бе проведена в Заседателна зала на Поделение „Научна и приложна дейност“ (НПД) при Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. На форума бяха представени резултатите от двугодишно проучване сред младежи и експерти в Пловдив по международен европейски проект „Политики за подкрепа на младите възрастни в техния жизнен път. Сравнителен анализ на политиките за учене през целия живот и приобщаване чрез образование и работа в Европа“ по програма Хоризонт 2020. Проучването е осъществено от университетски изследователи от Философско-историческия факултет и Факултета по икономически и социални науки на Пловдивския университет.

Участие в кръглата маса взеха специалисти по националните и местни политики в областта на програмите за учене през целия живот, експерти в политиките по заетостта, социални и младежки работници. Участниците споделиха своят опит и визия и очертаха проблемите, предизвикателствата и перспективите, които срещат в реална работна среда.

Програма от кръглата маса

Кратък експертен доклад по проект „Политики за подкрепа на младите възрастни в техния жизнен път. Сравнителен анализ на политиките за учене през целия живот и приобщаване чрез образование и работа в Европа“

Информация за проекта

Снимки от кръглата маса

Архив Новини