Език:Важно за земеделските производители

Наръчник за ДИРЕКТНИ ПЛАЩАНИЯ 2018
АРТФЕСТИВАЛ – гр. Перущица (13 май 2017)

На 13 май 2017 г. представители от фондацията присъстваха на Артфестивал в гр. Перущица. Фестивалът се организира за девета поредна година от НЧ „Просвета – 1862“, в партньорство с Община Перущица и благодарение на всеотдайността и вдъхновението с които работи г-жа Невена Раева. В концертната програма взеха участие 23 художествено творчески формации – танцови групи и състави за народни танци, модерен балет, певчески състави, представителен Духов оркестър при община Перущица, индивидуални изпълнители и майстори на приложното изкуство. В програмата демонстрираха своите умения и каратистите от спортната школа по Шинкиокушин гр. Перущица. В проведения Артфестивал взеха участие над 300 участници от 11 населени места и 8 общини от региона.

Инициативата „Регионален детски фестивал на танцовото изкуство” възникна пред девет години /2009 г./ като дейност по проект и бе подкрепена финансово от фондация „Земята – източник на доходи” гр. Пловдив в  партньорство и с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.

Организирането и провеждането  на „Регионален детски фестивал на танцовото изкуство” на читалище „Просвета – 1862” се превърна в една много положителна и добра културна форма, предоставяща много добри условия за участие на танцовите състави от региона и страната. Фестивалът има вече своето значение, както за културната дейност на читалището, така и за общината и региона като цяло. С всяка измината година фестивалът се обогатява жанрово с конкурси, изложби, концерти и др. инициативи, разгръщайки своя обхват на Артфестивал.

Във фестивала през всичките тези години се включиха художествени групи и състави и индивидуални изпълнители на певческото и танцово изкуство от общините Родопи, Пловдив, Стамболийски, Съединение, Свиленград, Марица, Хисар, Кричим, Пазарджик, Пещера, Любимец, танцови състави и духов оркестър от Община Перущица и мн. други. Своите умения и талант в изработването на сувенири и предмети на приложното изкуство и занаяти демонстрираха участниците от школите по приложно изкуство и рисуване.

Фестивалът има и международно участие – художествени състави и школа за артисти от Република Унгария и танцов фолклорен ансамбъл „Румия” от град Бар, Република Черна гора.

Допълнителна информация за събитието от сайта на общ. Перущица

Информация за събитието във фейсбук

Видео от Артфестивал

Архив Новини