Език:Важно за земеделските производители

Наръчник за ДИРЕКТНИ ПЛАЩАНИЯ 2018
Мониторинг и проучване на предложения за инициативи в гр. Ракитово (29 февруари 2016)

На 29 февруари 2016 г. представители на фондация „Земята – източник на доходи“ посетиха партньорската организация Фондация „Бъдеще“, гр. Ракитово. Целта на посещение беше проучване на новопостъпили предложения за икономически инициативи и мониторинг на осъществени инициативи.
Заедно с председателя на Фондация „Бъдеще” – гр. Ракитово Янко Кривонозов бяха посетени няколко места за проучване на предложения за инициативи в ромския квартал на гр. Ракитово.
Разгледаните предложения са за закупуване на:

  • обзавеждане на магазин за хранителни стоки;
  • поземлен имот за изграждане на складова база и борса за плодове и зеленчуци;
  • поземлен имот за изграждане на помещение за съхранение на мляко;
  • микробус за пренасяне на фуражи за кравеферма.

Предложенията са разгледани и одобрени, като е дадена препоръка на партньора да подготвя документи за реализирането на инициативите.

Извършен е мониторинг на осъществени инициативи за „Закупуване на оборудване за магазин за хранителни стоки” и „Закупуване на оборудване за заведение за хранене и кемпер“. Магазинът се развива с много добри темпове и кандидатът увеличава асортимента, като кандидатства за допълнително оборудване за разширение на магазина.

Работата с партньорските организации са във връзка с дейности по проект „Интегриране на ромски общности чрез икономически инициативи – фаза 3“, финансиран от ТСА.

Подкрепата за Фондация „Земята – източник на доходи“ е осигурена от фондация “Тръст за социална алтернатива”. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на Фондация „Земята – източник на доходи“ и не отразяват непременно вижданията на фондация „Тръст за социална алтернатива“ или нейните партньори. Тръст за социална алтернатива

Новини

Архив Новини