Език:

America for Bulgaria Foundation




Проучване на предложения за инициативи и мониторинг в гр. Айтос, гр. Камено и с. Дъбово, Старозагорско

На 23 Март 2015 г. експертите по проект „Интегриране на ромски общности чрез икономически инициативи” – Веселин Трендафилов и Стефан Христов, заедно с председателя на Сдружение „Свят без граници“ Стара Загора, Ганчо Илиев, се запознаха на място с няколко предложения за нови инициативи.

В гр. Айтос се проведе среща с кандидат, който заедно със семейството си се занимава с продажба на зеленчуци, дрехи, сладолед и домашни принадлежности по пазари в страната. Предложението на кандидата е за закупуване на генератор за ток. Идеята бе оценена като подходяща и партньорът и бенефициентът могат да престъпят към осъществяването ѝ.

В град Камено бяха представени предложения за:

  • закупуване на кошери;
  • закупуване на трактор с инвентар;
  • закупуване на отводки;
  • закупуване на вендинг автомати.

Дадено бе предложение на партньора за осъществяване на предложението за закупуване на трактор с инвентар. Останалите инициативи подлежат на допълнително проучване.

Осъществен бе мониторинг на инициативата „Закупуване на оборудване за магазин за пакетирани стоки“ в гр. Камено. Магазинът е добре зареден. Участникът по програмата влага допълнително финансови средства в развитието на бизнеса и се развива успешно.

Осъществен бе мониторинг и на инициативата „Закупуване на Мотофреза В4-ЗА + аксесоари“ за бенефицент от с. Дъбово. Участникът по програмата сподели, че вече е използвал техниката за обработка на земеделските площи, които отглежда и е много доволен от покупката.

Архив Новини