Език:

America for Bulgaria Foundation




Мониторинг на осъществени инициативи в гр. Кюстендил, с. Лиляч, гр. Дупница (16 Юни 2014)

На 16 Юни 2014 екип от Фондация “Земята – източник на доходи”, Веселин Трендафилов, Марияна Шишкова, Стефан Христов, заедно с представители от партньорската организация Сдружение „ЛАРГО“ – Кюстендил, направиха мониторинг на осъществени инициативи и разгледаха няколко нови предложения.

    • Беше осъществен мониторинг на закупено дворно място с къща. В имота бе установено, че се намират пчелни кошери, както и засадени нови овощни дръвчета (череши) и зеленчуци. Имотът се поддържа, като на постройката в нея е направен и ремонт на покрива и са подменени прозорци.
    • Беше осъществен и мониторинг на инициативата „Закупуване на черешова градина“ в с. Лиляч. Бе установено, че дърветата са добре гледани и тъкмо са в период на беритба. Дърветата са големи и добре покрити с плод. Стопанинът сподели, че е имал големи проблеми с дъждовете, но е успял да опази плодовете от поражения.
    • В с. Лиляч бе посетена новоосъществена инициатива за „Закупуване на черешова градина. Установено бе, че дърветата в нея са добре гледани и с голямо количество плодове по тях. Има единични дървета, които са за подмяна, което ще се извърши през подходящ период.
    • Извършен бе и мониторинг на инициативата „Закупуване на пътнически микробус – 9 местен“ за местен оркестър. С микробуса са направени множество участия, като за период от около месец са изминати повече от 4000 км. Микробусът е оборудван с удобни седалки за дълъг път, климатик, улесняващ почивките между участията, и обособено място за инструментите. Участниците от оркестъра са много доволни от инициативата като са успели да осъществят поетите ангажименти – абитуриентски балове, сватби и много други участия.
    • Беше осъществен мониторинг на инициативата „Закупуване на оборудване за магазин“ в Дупница. Установено бе, че магазинът е добре оборудван и зареден, като кандидатът има намерение да обновява и разширява асортимента, за да откликне на търсенето.

Архив Новини