Език:

America for Bulgaria Foundation




Втора работна среща на Обществените съвети в общините Перущица и Първомай за обсъждане проблемите на дребните селскостопански производители (30 – 31 октомври 2006)

На 30 и 31 октомври 2006 г. беше проведена втора работна среща на Обществените съвети в общините Перущица и Първомай за обсъждане проблемите на дребните селскостопански производители, изпълнението на проекта и перспективите за развитие на тези съвети. Подписан меморандум за партньорство и подкрепа на селскостопанските производители в общините Перущица и Първомай.

Срещата беше организирана във връзка със стартиралия през месец август проект “Обучение на селскостопански производители от райони със смесени етнически общности за прилагане на нови и перспективни технологии”.  В рамките на проекта е предвидено създаване на Обществени съвети във всяка една от двете общини, които да обединят представители на всички основни заинтересовани страни, желаещи да се включат активно в развитието на своята община. 

Целта на срещата бе да информира членовете на съвета за изпълнението на проекта до момента (постигнати резултати и срещнати трудности), да обсъди подготовката на предстоящите дейности, както и възможностите за бъдеща работа на съвета.

На срещата бяха представени и засегнати следните теми:

  • Отчет за изпълнението на проекта за периода август-септември 2006 г.;
  • Подписване на Меморандума за сътрудничество и партньорство от участниците в Обществения съвет;
  • Подготовка и организация за провеждане на курсовете за професионална квалификация на селскостопански производители в общината;
  • Обсъждане на кандидатури за агроном-консултант по проекта;
  • Планиране бъдещата дейност на Обществения съвет.

 

Архив Новини